Förebyggande åtgärder

Inget slår känslan av att gå upp på scenen inför en fullsatt publik, särskilt när publiken är stor och stämningen hög. Alla som spelar musik eller på annat sätt uppträder på scen delar denna känsla, oavsett om man samtidigt är fruktansvärt nervös eller till och med rädd. Nervositet och scenskräck blir man kanske aldrig riktigt av med, men man vänjer sig helt klart med åren.

Arrangörens ansvar

För oss är säkerheten alltid prioriterad. Jag var själv med vid Pearl Jams spelning på Roskildefestivalen då ett tiotal personer klämdes ihjäl på grund av bristande säkerhet och den erfarenheten kommer jag alltid att bära med mig. Vi gör allt vi kan för att säkerheten ska vara på topp – det är prio ett. Det ligger inom festivalarrangörens ansvarsområde att se till så att folk kan komma och njuta av musiken utan att riskera sina liv eller sin hälsa.

Nu kan vi se allt

Vårt senaste tillskott på säkerhetsfronten är en värmekamera som gör det möjligt att få en god överblick ut över publikhavet oavsett om det är mörkt, rökigt, dimmigt eller regnigt. Med denna värmekamera ökar vi tryggheten ännu något.

Festival ska vara kul

De som går på festival vill kunna skratta, lyssna på fin musik, dricka lite gott och koppla av. Man vill att det ska vara ett skönt och minnesvärt avbrott från vardagen – och det är ju så de allra flesta upplever det också. Som arrangör är det viktigt att skapa de bästa förutsättningarna för detta och där är säkerheten en av grundpelarna.