Stockholm 2016 lets go!

Festivalens ägarorganisation gläder sig åt att samarbeta med Sveriges Radio igen!

Senast 2009 i Stockholm blev det en stor succé och den mest välbesökta i festivalens historia.

Det kommer att bli en späckad festival med en lång rad fantastiska artister! Gräddan av svenska jazzmusiker kommer att samsas med norrbottniska och internationella musiker. Bland toppnamnen som är klara återfinns en av de mest inflytelserika jazzsångerskorna genom tiderna, Dee Dee Bridgewater. Tillsammans med Norrbotten Big Band kommer Dee Dee att bjuda på ett hyllningsprogram till Billie Holiday i arrangemang och under ledning av Håkan Broström.

Swedish Jazz Celebration i Stockholm kommer att kopplas samman med redan etablerade projekt som tex EU-projektet Music on Top, vilket bidrar till både artister och publik från hela Nordkalotten.

Vi lovar att Swedish Jazz Celebration 2016 kommer att bli något extra i år där scenen kommer att få sig ett riktigt ansiktslyft med nyinköpt och arbetsbelysning led, och den bästa födelsedagspresenten blir nu att vi fyller Kulturhuset i Stockholm med nyfikna och entusiastiska jazzdiggare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *